De wetenschap dat een goede en structurele back-up van systemen en data van je bedrijf noodzakelijk is, lijkt een beetje op je moeder die je keer op keer waarschuwt met “doe nou niehiet”. Je weet dat ze gelijk heeft, maar je gaat gewoon uit van een goede afloopt. En in veel gevallen is dat ook het geval, totdat…

 

Om toch (nog eens naar moeders wijsheid) de urgentie en noodzaak van een goede back-up aan te stippen, geven we je enkele afwegingen mee. 

 

  1. 1.     Bedrijf kritische informatie is meer dan ooit digitaal.

 

En met bedrijf kritische informatie bedoelen we informatie, data, systemen die van wezenlijk belang zijn bij het goed functioneren van jouw bedrijf. Van het ’s ochtends iedereen aan het werk kunnen krijgen met de vertrouwde systemen tot belangrijke en gevoelige data van je administratie, personeelsbestanden of adressen en facturen van klanten.

Of wat dacht je van technische specificaties, inzichten in je financiële gegevens… Hoewel we beter weten gebeurt het nog regelmatig bij grote en kleine bedrijven en alles daar tussenin, dat informatie verloren gaat doordat er geen back-up is.

 

En de oorzaken kunnen legio zijn; van een menselijke gebruikersfout tot kwaadwillenden van buitenaf. Van technische (stroom)storingen tot hardware die het begeeft.

  

  1. 2.     Je draagt een verantwoordelijkheid over data

 

Het belang van je bedrijf staat vaak voorop. Dus als je mensen niet aan de gang kunnen of je klanten niet goed kunt bedienen door problemen is dat heel vervelend.

Daar is echter nog een factor in die steeds zwaarder meetelt: de verantwoordelijkheid als organisatie om data veilig, goed en binnen de wetgeving (denk aan de nieuwe AVG privacywet) te verwerken.

Nu steeds meer informatie wordt opgeslagen, is het belangrijk dat die data veilig is. Niet alleen voor je bedrijf, maar ook voor je klanten, relaties en personeelsleden. 

Het veilig stellen van die data hoort daar dus ook bij: Beschermen tegen verlies, maar ook tegen kwaadwillenden die de data voor andere doeleinden willen misbruiken.

 

 

  1. 3.      Cybercrime is real

 

En die kwaadwillenden zijn er genoeg. Nog nooit was het aantal aanvallen op organisaties en infrastructuren zo hoog als nu. En het vernuft waarmee deze mensen op jacht gaan naar informatie, datalekken en ingangen is enorm.

Tegelijkertijd wordt ook ons vermogen ons te beveiligen steeds beter, mits je de juiste stappen neemt en op de juiste manier met data, opslag en beveiliging omgaat.

 

Juist nu zoveel data online en digitaal is, wordt data (informatie, privacy, gegevens) als machtsmiddel steeds groter en aantrekkelijker en groeit de kwetsbaarheid van organisaties EN individuen. Daar moet je jezelf tegen beschermen.

 

 

Dus hoe doe je dat?

 

Regel het in 1x goed.

We snappen best dat je geen expert bent in databeveiliging, hosting of opslag. Daar zijn wij voor.

Het hoeft dus ook niet moeilijk te zijn, als je zaken maar goed regelt, zodat je voor lange tijd zonder omkijken je informatie veiligstelt.

 

 

Meer weten over wat we voor jouw specifieke situatie kunnen doen?

Check onze pagina over back-ups of kom in contact met ons team van professionals die je graag verder helpen!