Het valt niet mee om je automatisering op ieder moment goed op orde te hebben. En als je dan toch op zoek bent naar vernieuwing, een nieuw netwerk of bijvoorbeeld nieuwe hardware, dan zul je zien hoeveel opties er zijn.

 

En hoe kies je dan de juiste oplossing? Je bent in veel gevallen namelijk van plan aardig wat te investeren en dat moet dan voorlopig ook nog even echt goed voorzien in wat je bedrijf nodig heeft.

 

Dus hoe vergelijk je appels met appels en hoe onderscheidt je de mooie praatjes van het echte advies?

 

 

  1. Het stellen van de juiste vragen

Een goed advies kan niet tot stand komen zonder de juiste informatie. Dat betekent dat niet alleen jij vooral veel vragen moeten stellen, maar dat ook de adviseur(s) waarmee je praat, actief op zoek moeten naar de juiste informatie.

advies

 

Die informatie komt alleen naar boven als de juiste vragen worden gesteld. En die overstijgen het kostenplaatje en haken in op heel veel zaken:

 

  • Over welke bedrijfsprocessen praten we eigenlijk?
  • Welke bijzonderheden zijn er in het pand waarover we praten?
  • Wat kan (of moet) er beter dan de huidige situatie en wat moeten we handhaven?
  • Over hoeveel werkplekken, afdelingen of verdiepingen praten we?
  • Waar liggen de kansen van kostenbesparing en welke delen van je automatisering kunnen slimmer en efficiënter?

 

 

  1. De juiste balans tussen effectiviteit en het kostenplaatje

We blijven Nederlanders, en zoeken daarom vaak naar een goedkope (misschien zelfs de goedkoopste) oplossing. Daar is op zich niets mis mee, maar kan de juiste keuze soms flink lastig maken.

En daar zit dan ook vaak het belangrijkste stuk advies. Want zelf bepalen of een wat hogere investering in dit stadium een flinke kostenbesparing op termijn oplevert, is niet eenvoudig.

 

Dus zoek naar een adviseur die je helder en open het beeld kan schetsen van de balans tussen datgene wat noodzakelijk is, datgene dat gewenst is en wat de effecten hiervan op het kostenplaatje zijn. En dat is meer dan met cijfertjes gooien of een advies dat bestaat uit “alleen het beste is goed genoeg”.

 

 

  1. Voorkom dat je door de bomen het bos niet meer ziet

In veel gevallen is de zoektocht naar een nieuw ingerichte bedrijfsautomatisering of nieuw bedrijfsnetwerk niet iets waar je je dagelijks mee bezig houdt. Je bent dus behoorlijk afhankelijk van adviezen en ervaringen van anderen.

 

Vraag dus eens rond naar partijen in de regio en informeer naar hoe zij hun zaken hebben geregeld en hoe de ervaringen zijn.

Dit soort ervaringen kunnen heel bruikbaar zijn om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet; het aantal aanbieders kan groot lijken en de oplossingen die worden aangedragen zijn divers.

 

 

Ga voor het beste advies.

Natuurlijk zijn we je graag van dienst. Sterker nog.. daar staan we voor!

En we kunnen zelf zeggen dat we weten waarover we praten, maar uiteindelijk maak je zelf de keuze. Hoe je dat doet? Door het zelf te ervaren!