De voordelen van glasvezel?

Om die vraag te kunnen beantwoorden leggen we eerst uit wat glasvezel is. Vervolgens vertellen we waarom wij denken dat u glasvezel moet willen. Uiteindelijk vertellen we waarom glasvezel juist in  Vinkel, Nuland, Geffen en Kruisstraat belangrijk is.

Wat is glasvezel?

Een glasvezel is een vezel die net zo dun is als een haar. Die vezel bestaat uit twee speciale soorten glas die aan elkaar zijn gesmolten. Samen vormen ze een sterk geheel. Informatie wordt via laserlicht door de glasvezelkabels verzonden. Dit gaat ontzettend snel. Misschien ben je de afkorting FTTH weleens tegengekomen. Dit staat voor Fiber to the Home, of wel een glasvezelaansluiting tot de woning. Via glasvezel kun je internetten, bellen en televisie kijken.

Glasvezel opent de weg voor het doorgeven van HD-televisie, films, video’s, games, muziek, radio, telefonie en razendsnel internet. Bovendien is de capaciteit van glasvezel vrijwel onbeperkt. Zelfs als jouw hele gezin of sterker nog  je hele buurt tegelijk van het netwerk gebruik maakt, is er geen vertraging of vermindering van kwaliteit.

Voordelen op een rijtje

  • Internet via glasvezel is sneller dan welk ander beschikbaar netwerk in Nederland dan ook.
  • Een glasvezelverbinding loopt altijd direct naar jouw voordeur, zonder onderbrekingen in de wijk. Je hebt dus je eigen privéverbinding en hoeft het internetsignaal niet met andere mensen in de buurt te delen. Het grote voordeel hiervan is dat je een uiterst betrouwbare verbinding hebt en Skypen zonder haperingen gaat, of een video op YouTube moet bufferen.
  • Met glasvezel haal je de hoogst mogelijke internetsnelheid. Zo kun je probleemloos een film downloaden terwijl je een Netflix-serie in Full HD-kwaliteit op je televisie kijkt. Iemand anders in huis luistert naar videoclips tijdens het gamen.
  • Geschikt voor interactieve HD-tv (3D)
  • Klaar voor de toekomst

Met glasvezel trek je meer jonge mensen, nieuwe bedrijfjes en wordt je huis meer waard.

Vinkel, Nuland, Geffen en Kruisstraat is relatief veel buitengebied.  Grote delen daarvan hebben zelfs geen kabel tv aansluiting en zijn voor hun internet aangewezen op de telefoonlijn en voor hun tv op een eigen satelietontvanger. Door het glasvezelproject waarbij we vooraf de voorwaarde hebben gesteld dat in het hele gebied minimaal 40% aanvragen / inschrijvingen moeten zijn gerealiseerd- wordt ook het buitengebied goed ontsloten.

 

In het buitengebied zit veel bedrijvigheid. Dan denken we niet alleen aan agrarische ondernemers maar ook aan particuliere zelfstandigen. Door deze aan te sluiten op het glasvezelnet kunnen deze bedrijven vanuit het buitengebied toch op een hoog niveau zaken doen met de wereld.

 

Glasvezel wordt nu namelijk aangeboden, maar komt NIET als het aantal aanmeldingen ruim onder de 40% blijft.

Dus elke aanmelding telt mee.

Als je jezelf nu, voor 31 maart, aanmeldt, krijg je, en iedereen die wil, dus glasvezel.

Op deze pagina kun je het formulier downloaden om Glasvezel via Levix aan te vragen.